Vegan recept: pasta met kazige pompoensaus
Deze heerlijke veganistische (en whole food, plant-based) pompoenpasta is rechtstreeks gelift uit onze aller eerste Vreetzame Maaltijdbox! Makkelijk, snel, smeuïg en romig - een perfect gerecht om iemand mee te introduceren aan veganisme en de mogelijkheden op een whole food, plant based-dieet. Laat ons in de comments hieronder weten of 't gesmaakt heeft! Vreet smakelijk!
Pasta met pompoensaus
2 porties, tijd ±20 minuten
Benodigheden: staafmixer/blender
Ingrediënten
• 250 gram volkorenpasta
• 1 kleine ui, grof gesneden
• 2 tenen knoflook, gepeld
• 400 gram pompoenblokjes
• 40 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
• 250 ml groentebouillon
• 20 gram basilicum
• 2 el edelgist
• paar handjes veldsla
• 20 gram pijnboompitten - optioneel
• 1-2 eetlepels citroensap
• zwarte peper en zout, naar smaak
Instructies
Stap 1: Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Breng
ondertussen in een andere pan de groentebouillon aan de kook.
Stap 2: Doe de ui, knoflook, pompoenblokjes en de cashewnoten in de pan
met groentebouillon en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Test op
gaarheid door de pompoen te prikken met een vork.
Stap 3: Pureer vervolgens met een blender (of staafmixer) de groenten en
cashewnoten, samen met de bouillon, tot een gladde saus. Snijd de
basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.
Stap 4: Voeg de edelgist en een beetje citroensap toe. Roer door en proef
de saus. Voeg peper en eventueel wat zout toe, naar smaak.
Stap 5: Roer de saus door de pasta en serveer er wat veldsla en
pijnboompitten bij. Vreet smakelijk!
Meer recepten, video's, en artikelen zien? Check onze blog, YouTube, en Instagram!